Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 42
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
na duszy i pomyślałem "A niech tam!". Kazałem podać żurek i golonkę.
Mocno zabielany kwas żytni, okraszony przysmażanym wędzonym boczkiem z dodatkiem drobiowej kiełbasy był strawny, tylko ziemniaki były nieco stare - pokrojone, wrzucone do zupki przed przygrzaniem. Nie dam się oszukać, choć patrząc na to z innej strony, na prawdziwej bacówce nic nie może się zmarnować - są tam przecież do wykarmienia psy, krowy i świnie. W lokalu "Bacówka" logicznym uzupełnieniem tego łańcucha jest klient, który zje choćby stare grule i dodatkowo za nie zapłaci.
Golonko, w atrakcyjnym miodowym kolorze, aromatycznie pachnące świeżym, leśnym dymem było miękkie i smaczne. Wcześniej peklowane, odznaczało
na duszy i pomyślałem "A niech tam!". Kazałem podać żurek i golonkę.<br>Mocno zabielany kwas żytni, okraszony przysmażanym wędzonym boczkiem z dodatkiem drobiowej kiełbasy był strawny, tylko ziemniaki były nieco stare - pokrojone, wrzucone do zupki przed przygrzaniem. Nie dam się oszukać, choć patrząc na to z innej strony, na prawdziwej bacówce nic nie może się zmarnować - są tam przecież do wykarmienia psy, krowy i świnie. W lokalu "Bacówka" logicznym uzupełnieniem tego łańcucha jest klient, który zje choćby stare grule i dodatkowo za nie zapłaci.<br>Golonko, w atrakcyjnym miodowym kolorze, aromatycznie pachnące świeżym, leśnym dymem było miękkie i smaczne. Wcześniej peklowane, odznaczało
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego