oraz papryki.<br>RADA: zawijaniec będzie miał bardziej wyrazisty smak, jeśli do masy serowej dodasz 2-3 zmiażdżone w prasce ząbki czosnku.<br><tit>DOBRE RADY</><br>DRUGIE DANIE<br>PILAW ZE ŚLIWKAMI<br><gap><br>1 kg ryżu,<br>1 kg cebuli,<br>1 kg marchwi,<br>5-6 sztuk suszonych śliwek,<br>20 g rodzynek,<br>1 kg mięsa (wieprzowe, wolowe, baranie - do wyboru) <br>sól do smaku,<br>150 oleju,<br>1 główka czosnku<br>Olej rozgrzej w rondlu z grubym dnem i wysokimi brzegami. Pokrojone w niewielkie kawałki nietłuste mięso przełóż do rondla i posyp ze wszystkich stron solą. Podsmaż na mocnym ogniu, ż utworzy się rumiana skorupka.<br>Obierz i pokrój w pierścienie cebulę