Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
odrębność, obaj są zgodni co do tego, że gotowania może nauczyć się każdy... Tak samo jak innych rzeczy... Tyle że - jak dowiedli w rozmowie - czym innym jest gotowanie z nieprzymuszonej woli, czym innym zaś z obowiązku. Zdaniem Piotra Najsztuba, mistrza sztuki kulinarnej i smakosza, jeśli coś w kuchni robi się bez serca, zawsze odbije się to na potrawie: niby jest dobra, zrobiona zgodnie z wszystkimi zasadami, ale czegoś jej brakuje. I dlatego befsztyki Jacka Żakowskiego są na "przyzwoitym poziomie", podczas gdy wołowina po marynarsku przyrządzona przez Piotra Najsztuba "ma również duszę".
Magdalena Walisiak


kącik konesera

Kuchnia miłości

Bogini miłości Afrodyta, żądna wciąż
odrębność, obaj są zgodni co do tego, że gotowania może nauczyć się każdy... Tak samo jak innych rzeczy... Tyle że - jak dowiedli w rozmowie - czym innym jest gotowanie z nieprzymuszonej woli, czym innym zaś z obowiązku. Zdaniem Piotra Najsztuba, mistrza sztuki kulinarnej i smakosza, jeśli coś w kuchni robi się bez serca, zawsze odbije się to na potrawie: niby jest dobra, zrobiona zgodnie z wszystkimi zasadami, ale czegoś jej brakuje. I dlatego befsztyki Jacka Żakowskiego są na "przyzwoitym poziomie", podczas gdy wołowina po marynarsku przyrządzona przez Piotra Najsztuba "ma również duszę".<br>&lt;au&gt;Magdalena Walisiak&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="art"&gt;<br>&lt;tit&gt;kącik konesera&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Kuchnia miłości&lt;/&gt;<br><br>Bogini miłości Afrodyta, żądna wciąż
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego