margaryną i ułożyć w nim usmażone jabłka, lekko posolić i posypać 3 łyżkami orzechów, następnie rozłożyć filety.<br>Śmietanę wymieszać z sokiem cytrynowym, przyprawić solą oraz pieprzem. Rybę polać śmietaną i posypać resztą orzechów. Zapiekać 15 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub białym pieczywem. (4-5 porcji)<br><br><tit>JABŁKA ZE SMAŻONĄ KIEŁBASĄ</><br><br>5 jabłek (50 dag), 50 dag kiełbasy podwawelskiej lub zwyczajnej, 6 łyżek rodzynek, 4 łyżki białego wytrawnego wina, 3 łyżki cukru, 3 łyżki margaryny, 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, szczypta soli<br>Jabłka opłukać, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na ćwiartki, a