Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
z puszki), 1/2 szklanki mocnego naparu herbaty,, łyżka soku z cytryny, ozdoby z zastygłej czekolady, 2 łyżki posiekanych pistacji (nie solonych)
Śmietanę ubić z cukrem. Blaty nasączyć herbatą. Na jednym ułożyć pokrojone w kawałki owoce, skropić sokiem z cytryny, posmarować 2 łyżkami bitej śmietany. Przykryć drugim blatem. 2 łyżki bitej śmietany odłożyć. Resztą posmarować wierzch i boki tortu. Z pozostałej śmietany uformować szprycą cukierniczą dekoracyjne rozetki. Umieścić je na torcie. Posypać posiekanymi pistacjami. Przybrać czekoladowymi ozdobami.
Klasyczny czekoladowy

150 g mąki, 250 g cukru, 100 g masła, 4 łyżki czekolady w proszku, 6 jajek, kieliszek rumu
Krem
100 g czekolady
z puszki), 1/2 szklanki mocnego naparu herbaty,, łyżka soku z cytryny, ozdoby z zastygłej czekolady, 2 łyżki posiekanych pistacji (nie solonych)<br>Śmietanę ubić z cukrem. Blaty nasączyć herbatą. Na jednym ułożyć pokrojone w kawałki owoce, skropić sokiem z cytryny, posmarować 2 łyżkami bitej śmietany. Przykryć drugim blatem. 2 łyżki bitej śmietany odłożyć. Resztą posmarować wierzch i boki tortu. Z pozostałej śmietany uformować szprycą cukierniczą dekoracyjne rozetki. Umieścić je na torcie. Posypać posiekanymi pistacjami. Przybrać czekoladowymi ozdobami.<br>Klasyczny czekoladowy<br>&lt;gap&gt;<br>150 g mąki, 250 g cukru, 100 g masła, 4 łyżki czekolady w proszku, 6 jajek, kieliszek rumu<br>Krem<br>100 g czekolady
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego