Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 37
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
panierowane (4 szt.) w cenie 7,9 zł, przysmak wegetariański za 6,9 zł. W "Podkowie" do przyrządzania dań w wielu przypadkach używa się grilla, np. filet z kurczaka po tatrzańsku z masłem ziołowym za 11,9 zł, szaszłyk drobiowy po węgiersku 13,9 zł, schab wieprzowy po gazdowsku z boczkiem i jajkiem sadzonym 12,9 zł, polędwica wołowa pikantna w cenie 13,9 zł. Zwróciłem uwagę na mix grill z trzech gatunków mięsa - 15,9 zł, który postanowiłem spróbować w towarzystwie talarków ziemniaków i surówki z białej kapusty. Po dłuższej chwili postawiono przede mną talerz, na którym figurowały różnokolorowe plastry
panierowane (4 szt.) w cenie 7,9 zł, przysmak wegetariański za 6,9 zł. W "Podkowie" do przyrządzania dań w wielu przypadkach używa się grilla, np. filet z kurczaka po tatrzańsku z masłem ziołowym za 11,9 zł, szaszłyk drobiowy po węgiersku 13,9 zł, schab wieprzowy po gazdowsku z boczkiem i jajkiem sadzonym 12,9 zł, polędwica wołowa pikantna w cenie 13,9 zł. Zwróciłem uwagę na mix grill z trzech gatunków mięsa - 15,9 zł, który postanowiłem spróbować w towarzystwie talarków ziemniaków i surówki z białej kapusty. Po dłuższej chwili postawiono przede mną talerz, na którym figurowały różnokolorowe plastry
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego