Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
białko zawiera również zboże.
Poznanie cech spożywanych przez nas produktów w kategoriach jin-jang powinno okazać się pomocne w stopniowym nabywaniu umiejętności komponowania zrównoważonych posiłków. Jeżeli początkowo nie potrafimy dostrzegać cech jin lub jang u większości produktów, nie przejmujmy się tym, ponieważ w tym czasie nie jest to najważniejsze, organizm bowiem sam niejako zmierza do równowagi już od chwili, gdy zmieniliśmy nasze dotychczasowe odżywianie. A po okresie dwóch, niekiedy trzech lat, będziemy zdolni do tego, aby coraz częściej kierować się instynktem w doborze pożywienia. Zaczniemy wtedy coraz częściej odczuwać nasze subtelne błędy w równoważeniu posiłków.
Nasze samopoczucie typu jin - osłabiona energia
białko zawiera również zboże.<br>Poznanie cech spożywanych przez nas produktów w kategoriach jin-jang powinno okazać się pomocne w stopniowym nabywaniu umiejętności komponowania zrównoważonych posiłków. Jeżeli początkowo nie potrafimy dostrzegać cech jin lub jang u większości produktów, nie przejmujmy się tym, ponieważ w tym czasie nie jest to najważniejsze, organizm bowiem sam niejako zmierza do równowagi już od chwili, gdy zmieniliśmy nasze dotychczasowe odżywianie. A po okresie dwóch, niekiedy trzech lat, będziemy zdolni do tego, aby coraz częściej kierować się instynktem w doborze pożywienia. Zaczniemy wtedy coraz częściej odczuwać nasze subtelne błędy w równoważeniu posiłków.<br>Nasze samopoczucie typu jin - osłabiona energia
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego