Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Teraz zdrowie
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2003
Ochronią go też przed nadmiernym zakwaszeniem po zjedzeniu mięsa ze świątecznego stołu. Migdały zaś uzupełnią wiosenny niedobór minerałów oraz tłuszczów roślinnych.
Do wielkanocnych przekąsek z jajek doskonale będą pikantne bułeczki serowe. Mają niewiele cholesterolu, (którego dzięki świętom aż nadto w naszej diecie), za to dają nam sporo cennego wapnia.
Pikantne bułeczki
Składniki:
50 dag mąki, 1 szklanka wody, 30 g świeżych drożdży, 2 łyżeczki cukru i jedna łyżeczka soli (najlepiej ziołowej), około 30 dag ser feta, 2 jajka, pół tartej cebuli, 2 rozgniecione ząbki czosnku, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, szczypta tymianku, oregano i świeżo mielonego czarnego pieprzu.
Przygotowanie
Z 6
Ochronią go też przed nadmiernym zakwaszeniem po zjedzeniu mięsa ze świątecznego stołu. Migdały zaś uzupełnią wiosenny niedobór minerałów oraz tłuszczów roślinnych.<br>Do wielkanocnych przekąsek z jajek doskonale będą pikantne bułeczki serowe. Mają niewiele cholesterolu, (którego dzięki świętom aż nadto w naszej diecie), za to dają nam sporo cennego wapnia.<br>&lt;tit&gt;Pikantne bułeczki&lt;/&gt;<br>Składniki:<br>50 dag mąki, 1 szklanka wody, 30 g świeżych drożdży, 2 łyżeczki cukru i jedna łyżeczka soli (najlepiej ziołowej), około 30 dag ser feta, 2 jajka, pół tartej cebuli, 2 rozgniecione ząbki czosnku, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, szczypta tymianku, oregano i świeżo mielonego czarnego pieprzu.<br>Przygotowanie<br>Z 6
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego