Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
z warzyw
przyprawa "pięć smaków"
1 łyżeczka tartego imbiru
1 Warzywa pokroić w romby o wym. 7,5 x 2 cm. Olej podgrzewać w mikrofalówce 30 sek. W maksymalnej temp. Dodać warzywa i wymieszać. Przykryć folią do pieczeni i podgrzewać 2 min w najwyższej temperaturze.
2 W oddzielnej misce zagotować bulion. Po minucie dodać do niego szczyptę przyprawy "pięć smaków" i imbir. Polać warzywa sosem. Przykryć je i gotować 3-4 minuty lub aż zrobią się miękkie, ale wciąż będą jędrne.
Na parze
Gotowanie na prze to w Chinach bardzo popularny i szybki sposób przyrządzania potraw z ryb i warzyw. Dzięki
z warzyw<br>przyprawa "pięć smaków"<br>1 łyżeczka tartego imbiru<br>1 Warzywa pokroić w romby o wym. 7,5 x 2 cm. Olej podgrzewać w mikrofalówce 30 sek. W maksymalnej temp. Dodać warzywa i wymieszać. Przykryć folią do pieczeni i podgrzewać 2 min w najwyższej temperaturze.<br>2 W oddzielnej misce zagotować bulion. Po minucie dodać do niego szczyptę przyprawy "pięć smaków" i imbir. Polać warzywa sosem. Przykryć je i gotować 3-4 minuty lub aż zrobią się miękkie, ale wciąż będą jędrne.<br>Na parze<br>Gotowanie na prze to w Chinach bardzo popularny i szybki sposób przyrządzania potraw z ryb i warzyw. Dzięki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego