Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
osolonej wodzie. Szybciej się ugotuje, jeśli wcześniej podzielisz go na mniejsze różyczki. Obraną marchewkę i seler również ugotuj i ostudzone obierz, a następnie pokrój w niewielkie kawałki. jarzyny będą ładnie wyglądać, jeśli specjalnym nożykiem wykroisz z nich fantazyjne, dekoracyjne kształty. Ugotuj bulion z chudej wołowiny, ale równie dobrze możesz przygotować bulion z kostki. Żelatynę zalej wodą, wymieszaj i pozostaw do napęcznienia. Dodaj do bulionu sok z cytryny i żelatynę, podgrzewaj na małym ogniu, aż się żelatyna całkowicie rozpuści. Przelej bulion do niewielkich salaterek, nie wypełniając ich po brzegi, i wstaw do lodówki. Kiedy bulion zastygnie, do każdej salaterki włóż przygotowane wcześniej
osolonej wodzie. Szybciej się ugotuje, jeśli wcześniej podzielisz go na mniejsze różyczki. Obraną marchewkę i seler również ugotuj i ostudzone obierz, a następnie pokrój w niewielkie kawałki. jarzyny będą ładnie wyglądać, jeśli specjalnym nożykiem wykroisz z nich fantazyjne, dekoracyjne kształty. Ugotuj bulion z chudej wołowiny, ale równie dobrze możesz przygotować bulion z kostki. Żelatynę zalej wodą, wymieszaj i pozostaw do napęcznienia. Dodaj do bulionu sok z cytryny i żelatynę, podgrzewaj na małym ogniu, aż się żelatyna całkowicie rozpuści. Przelej bulion do niewielkich salaterek, nie wypełniając ich po brzegi, i wstaw do lodówki. Kiedy bulion zastygnie, do każdej salaterki włóż przygotowane wcześniej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego