Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
usunąć pestki. Przełóż śliwki do naczynia z kurczakiem.
Obierz cebule, pokrój w pierścienie i podsmaż na oleju n złoto. Ułóż krążki cebuli na kawałkach kurczaka ze śliwkami. Zmiel orzechy włoskie, podsmaż na niewielkiej ilości masła (mieszając, by się nie przypaliły), aż poczujesz wyraźny zapach. Dodaj do orzechów śmietanę i kostkę bulionową, wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
Gotowym sosem polej kurczaka. Przykryj naczynie i wstaw do średnio gorącego piekarnika na 25-40 minut. Kurczak będzie gotowy, gdy sos zgęstnieje, na wierzchu utworzy się rumiana skorupka. Podawaj danie posypane zieleniną, z ziemniakami, ryżem na sypko i dowolną surówką.
RADA: w taki sam sposób
usunąć pestki. Przełóż śliwki do naczynia z kurczakiem.<br>Obierz cebule, pokrój w pierścienie i podsmaż na oleju n złoto. Ułóż krążki cebuli na kawałkach kurczaka ze śliwkami. Zmiel orzechy włoskie, podsmaż na niewielkiej ilości masła (mieszając, by się nie przypaliły), aż poczujesz wyraźny zapach. Dodaj do orzechów śmietanę i kostkę bulionową, wymieszaj i doprowadź do wrzenia.<br>Gotowym sosem polej kurczaka. Przykryj naczynie i wstaw do średnio gorącego piekarnika na 25-40 minut. Kurczak będzie gotowy, gdy sos zgęstnieje, na wierzchu utworzy się rumiana skorupka. Podawaj danie posypane zieleniną, z ziemniakami, ryżem na sypko i dowolną surówką.<br>RADA: w taki sam sposób
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego