w zalewie 25 dkg korniszonów, 50 dkg mini serdelków w zalewie lub pokrojonej w kostkę mortadeli 1/5 szklanki majonezu, 12 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo, pęczek koperku i szczypiorku, 4 ząbki czosnku sól, pieprz, cukier do smaku<br>Ułożyć warstwami - najlepiej w szklanej misce - obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, buraki i pozostałe składniki. Ukręcić sos z jogurtu, majonezu, wyciśniętego czosnku. Dodać sól, pieprz i cukier do smaku. Sałatkę zalać sosem, udekorować obranymi i pokrojonymi jajkami przepiórki oraz posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Schłodzić w lodówce. Wymieszać starannie przed nałożeniem na talerze.<br><br><tit>Chłodnik z botwinką</><br>4 szklanki jogurtu Danone Naturalny pęczek botwiny