Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
dag kiełbasy, szczypta mielonej słodkiej papryki, szczypta ziół prowansalskich, sól, pieprz, 4 łyżki oleju, natka.
Przygotowanie:
* Kabaczek i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Obrane cebule i czosnek posiekać. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w paseczki.
* Marchew oraz seler obrać, opłukać, zetrzeć na tarce. W rondlu rozgrzać olej. Podsmażyć cebulę z czosnkiem na zloty kolor. Dodać pozostałe warzywa, wymieszać je i podlać niewielką ilością wody. Dusić na małym ogniu przez 25 minut.
* Dodać szczyptę ziół prowansalskich. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodać kiełbasę pokrojoną w kostkę, zmieszany z niewielką ilością wody koncentrat pomidorowy oraz szczyptę mielonej
dag kiełbasy, szczypta mielonej słodkiej papryki, szczypta ziół prowansalskich, sól, pieprz, 4 łyżki oleju, natka.<br>Przygotowanie:<br>* Kabaczek i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Obrane cebule i czosnek posiekać. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w paseczki.<br>* Marchew oraz seler obrać, opłukać, zetrzeć na tarce. W rondlu rozgrzać olej. Podsmażyć cebulę z czosnkiem na zloty kolor. Dodać pozostałe warzywa, wymieszać je i podlać niewielką ilością wody. Dusić na małym ogniu przez 25 minut.<br>* Dodać szczyptę ziół prowansalskich. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodać kiełbasę &lt;page nr=12&gt; pokrojoną w kostkę, zmieszany z niewielką ilością wody koncentrat pomidorowy oraz szczyptę mielonej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego