Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
goloneczki opiekamy tak aby stały się chrupiące. Należy zadbać jeszcze o odpowiednią ilość piwa i biesiada gotowa. Palce lizać. Gorąco polecam.
13. Podaje moj hit obiadowy. tzw "ryba po morsku"(Józek Prytek). Trzy cztery puszki ryby w oleju , pomidorach, obojętnie wlewamy do miski (wcześniej trzeba otworzyć) dodajemy pokrojonych kilkanaście (drobno) cebul i przyprawiamy jak jest czym ale bez soli jest kiepskie. Taki zestaw wystarcza na trzy kolejne posiłki dla pięcioosobowej załogi. Wszyscy zjadali to widocznie dobre i tanie.
14. Na pytanie "co jemy?" Marcin Kuliniczodpowiada:
Chleb smarowany nożem, Konserwę trotylską, Smoki (szprot smokowany, tj. wędzony, w oleju.
A polecam: Ryż lub
goloneczki opiekamy tak aby stały się chrupiące. Należy zadbać jeszcze o odpowiednią ilość piwa i biesiada gotowa. Palce lizać. Gorąco polecam. <br>13. Podaje moj hit obiadowy. tzw "ryba po morsku"(Józek Prytek). Trzy cztery puszki ryby w oleju , pomidorach, obojętnie wlewamy do miski (wcześniej trzeba otworzyć) dodajemy pokrojonych kilkanaście (drobno) cebul i przyprawiamy jak jest czym ale bez soli jest kiepskie. Taki zestaw wystarcza na trzy kolejne posiłki dla pięcioosobowej załogi. Wszyscy zjadali to widocznie dobre i tanie. <br>14. Na pytanie "co jemy?" Marcin Kuliniczodpowiada:<br>Chleb smarowany nożem, Konserwę trotylską, Smoki (szprot smokowany, tj. wędzony, w oleju. &lt;symbol desc="emot"&gt;<br>A polecam: Ryż lub
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego