Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Kotanyi
TO TAKIE PROSTE
1. Oczyszczonego kurczaka podzielić na 8 części, posolić, popieprzyć i podsmażyć na gorącym oleju. Porcje kurczaka włożyć do garnka.
2. Zebrać z pozostałego na patelni sosu nadmiar tłuszczu i lekko zarumienić na nim pokrojoną w plasterki cebulę.
3. Dodać przecier pomidorowy i tak długo smażyć, aż cebula przybierze odpowiedni kolor od przecieru pomidorowego.
4. Dodać pokrojony w plasterki czosnek, rozcieńczyć sos winem, dolać 3/8 l wody i gotowym sosem polać kurczaka.
5. 1 łyżkę ZIÓŁ PROWANSALSKICH Kotanyi dosypać do sosu i wolno dusić pod przykryciem dalsze 30 min.
SO
POTRZEBNE PRODUKTY:
1,5 kg żeberek wieprzowych
Kotanyi&lt;/&gt;<br>TO TAKIE PROSTE<br>1. Oczyszczonego kurczaka podzielić na 8 części, posolić, popieprzyć i podsmażyć na gorącym oleju. Porcje kurczaka włożyć do garnka.<br>2. Zebrać z pozostałego na patelni sosu nadmiar tłuszczu i lekko zarumienić na nim pokrojoną w plasterki cebulę.<br>3. Dodać przecier pomidorowy i tak długo smażyć, aż cebula przybierze odpowiedni kolor od przecieru pomidorowego.<br>4. Dodać pokrojony w plasterki czosnek, rozcieńczyć sos winem, dolać 3/8 l wody i gotowym sosem polać kurczaka.<br>5. 1 łyżkę ZIÓŁ PROWANSALSKICH &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt; dosypać do sosu i wolno dusić pod przykryciem dalsze 30 min.<br>SO<br>POTRZEBNE PRODUKTY:<br>1,5 kg żeberek wieprzowych
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego