Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
2 cebule,
125 ml białego wytrawnego wina,
125 ml śmietany,
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej,
2 łyżki stołowe masła,
szczypta startej gałki muszkatołowej,
kawałek żółtego sera,
sól,
pieprz do smaku,
oliwa z oliwek do smażenia
Do przygotowania farszu możesz użyć dowolnych ryb morskich. Zmiel je w maszynce do mięsa, dodając 1 cebulę i 3 białka jaj. Z farszu uformuj niewielkie klopsiki i obsmaż je n gorącej oliwie na jasnozłoty kolor.
Oczyść, umyj i drobno pokrój pieczarki.
Obierz i pokrój w drobną kosteczkę jedną cebulę i podsmaż ją na oliwie, na której smażyły się pulpety, na złoty kolor. Do cebuli dodaj pokrojone pieczarki
2 cebule,<br>125 ml białego wytrawnego wina,<br>125 ml śmietany,<br>2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, <br>2 łyżki stołowe masła,<br>szczypta startej gałki muszkatołowej,<br>kawałek żółtego sera,<br>sól,<br>pieprz do smaku,<br>oliwa z oliwek do smażenia<br>Do przygotowania farszu możesz użyć dowolnych ryb morskich. Zmiel je w maszynce do mięsa, dodając 1 cebulę i 3 białka jaj. Z farszu uformuj niewielkie klopsiki i obsmaż je n gorącej oliwie na jasnozłoty kolor.<br>Oczyść, umyj i drobno pokrój pieczarki.<br>Obierz i pokrój w drobną kosteczkę jedną cebulę i podsmaż ją na oliwie, na której smażyły się pulpety, na złoty kolor. Do cebuli dodaj pokrojone pieczarki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego