Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
łatwa w przygotowaniu. Efekt zachwyci nawet wybrednych smakoszy: chrupiąca, oproszona sezamem skórka okrywa delikatne mięso.

8 cienkich kotletów z jagnięciny
2 łyżki tartej bułki
2 łyżki ziaren sezamu
sól
2 łyżki mąki
1 duże, ubite jajko
25 g masła
1 łyżka oleju
1 Z wąskich kości żebrowych odkroić 2,5 centymetrowy kawałek tłuszczu, potem oczyścić je ostrym nożem. Bułkę tartą wymieszać z ziarnami sezamu, posolić do smaku.
Szef kuchni radzi
Sezam możesz zastąpić innym ziarnem, np. siemieniem lnianym lub makiem.
Podawać z ryżem i sałatką warzywną lub z ziemniakami i warzywami.
2 Każdy kotlet obtoczyć najpierw w mące, potem w jajku
łatwa w przygotowaniu. Efekt zachwyci nawet wybrednych smakoszy: chrupiąca, oproszona sezamem skórka okrywa delikatne mięso.<br>&lt;gap&gt;<br>8 cienkich kotletów z jagnięciny<br>2 łyżki tartej bułki<br>2 łyżki ziaren sezamu<br>sól<br>2 łyżki mąki<br>1 duże, ubite jajko<br>25 g masła<br>1 łyżka oleju<br>1 Z wąskich kości żebrowych odkroić 2,5 centymetrowy kawałek tłuszczu, potem oczyścić je ostrym nożem. Bułkę tartą wymieszać z ziarnami sezamu, posolić do smaku.<br>Szef kuchni radzi<br>Sezam możesz zastąpić innym ziarnem, np. siemieniem lnianym lub makiem.<br>Podawać z ryżem i sałatką warzywną lub z ziemniakami i warzywami.<br>2 Każdy kotlet obtoczyć najpierw w mące, potem w jajku
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego