Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przegląd Wojsk Lądowych
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
wydaje się co najmniej jeden gotowany posiłek dziennie, przyrządzony z koncentratów i produktów konserwowych oraz chleb.
W marszu należy przyrządzać dwa lub trzy posiłki z produktów konserwowych i koncentratów błyskawicznych. Podczas marszów przy drogach organizuje się - siłami pododdziałów komunikacji - drogowe punkty żywnościowe. W drogowych punktach żywnościowych wydaje się posiłki gotowane, chleb, gorącą kawę i suchy prowiant. Przygotowuje się je trzy razy dziennie, a wydaje do menażek lub termosów. Żołnierzy przewożonych wojskowymi transportami kolejowymi należy zaopatrywać w środki spożywcze na cały okres przejazdu - według przysługujących im należności żywnościowych. W czasie przejazdu powinni oni otrzymywać posiłki gotowane nie mniej niż dwa razy na
wydaje się co najmniej jeden gotowany posiłek dziennie, przyrządzony z koncentratów i produktów konserwowych oraz chleb. <br>W marszu należy przyrządzać dwa lub trzy posiłki z produktów konserwowych i koncentratów błyskawicznych. Podczas marszów przy drogach organizuje się - siłami pododdziałów komunikacji - drogowe punkty żywnościowe. W drogowych punktach żywnościowych wydaje się posiłki gotowane, chleb, gorącą kawę i suchy prowiant. Przygotowuje się je trzy razy dziennie, a wydaje do menażek lub termosów. Żołnierzy przewożonych wojskowymi transportami kolejowymi należy zaopatrywać w środki spożywcze na cały okres przejazdu - według przysługujących im należności żywnościowych. W czasie przejazdu powinni oni otrzymywać posiłki gotowane nie mniej niż dwa razy na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego