Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
by uzyskać pojedyncze kwiatki.
Motyle z pomidorów
Pokroić pomidora na 6 części. z każdej zdjąć do polowy skórkę i bardzo delikatnie odgiąć ją do tyłu.
OWOCE I WARZYWA 2
Przygotowanie warzyw
Aby nadać posiłkowi orientalny charakter, należy pokroić warzywa na równe kawałki i przyrządzić ściśle według chińskiej receptury.
1. Pak choi (można zastąpić selerem naciowym): mają jadalne liście i łodygi. Te ostatnie należy gotować dłużej.
2. Kapusta pekińska: na surowo wyśmienita do przyrządzania sałatek, gotowana, jest równie smaczna.
3. Mooli: delikatna biała rzodkiew.
4. Imbir: należy kupować twardy korzeń, a nie pomarszczony i ciemny. Pociąć go w zapałkę lub zetrzeć. Dostępny
by uzyskać pojedyncze kwiatki.<br>Motyle z pomidorów<br>Pokroić pomidora na 6 części. z każdej zdjąć do polowy skórkę i bardzo delikatnie odgiąć ją do tyłu.<br>OWOCE I WARZYWA 2<br>Przygotowanie warzyw<br>Aby nadać posiłkowi orientalny charakter, należy pokroić warzywa na równe kawałki i przyrządzić ściśle według chińskiej receptury.<br>1. Pak choi (można zastąpić selerem naciowym): mają jadalne liście i łodygi. Te ostatnie należy gotować dłużej.<br>2. Kapusta pekińska: na surowo wyśmienita do przyrządzania sałatek, gotowana, jest równie smaczna.<br>3. Mooli: delikatna biała rzodkiew.<br>4. Imbir: należy kupować twardy korzeń, a nie pomarszczony i ciemny. Pociąć go w zapałkę lub zetrzeć. Dostępny
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego