Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
zrumienienia. Potem wyjąć koszyk z rondla i wysypać grzanki na talerz lub wyciągać je łyżką cedzakową. Osuszyć na pergaminie. Tuż przed podaniem posypać zupę grzankami.
ZUPY I PRZYSTAWKI 4
SUFLETY Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA I SZPINAKU
Wyśmienita potrawa na lekki lunch lub jako przekąska na proszony obiad. Dobrze komponuje się z chrupiącą bagietką, świeżym masełkiem oraz białym, wytrawnym winem.

rozpuszczone masło do posmarowania formy
2 łyżki tartej bułki
175 g filetów z wędzonego łososia
250 ml (1 szkl.) mlek
1 liść laurowy
pół malej cebuli
6 ziaren pieprzu
450 g świeżego szpinaku
25 g masła
25 g (2,5 łyżki) mąki
sól
zrumienienia. Potem wyjąć koszyk z rondla i wysypać grzanki na talerz lub wyciągać je łyżką cedzakową. Osuszyć na pergaminie. Tuż przed podaniem posypać zupę grzankami.<br>ZUPY I PRZYSTAWKI 4<br>SUFLETY Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA I SZPINAKU<br>Wyśmienita potrawa na lekki lunch lub jako przekąska na proszony obiad. Dobrze komponuje się z chrupiącą bagietką, świeżym masełkiem oraz białym, wytrawnym winem.<br>&lt;gap&gt;<br>rozpuszczone masło do posmarowania formy <br>2 łyżki tartej bułki <br>175 g filetów z wędzonego łososia<br>250 ml (1 szkl.) mlek<br>1 liść laurowy<br>pół malej cebuli<br>6 ziaren pieprzu<br>450 g świeżego szpinaku<br>25 g masła<br>25 g (2,5 łyżki) mąki<br>sól
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego