Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
do ogórka
By Twoje ogórki nabrały smaku!

LIŚCIE LAUROWE

GORCZYCA biała

PIEPRZ CZARNY ziarnisty

ZIELE ANGIELSKIE

Sprawdzone przepisy na smaczne ogórki
OGÓRKI KWASZONE
Składniki (na przygotowanie 1 litrowego słoja): ok. 0,8 kg ogórków, 1/2 litra wody, 20 g soli (1 łyżka).
Przyprawy: 3-4 ząbki czosnku, kawałek korzenia chrzanu, łodyga kopru, 1 liść laurowy, 2 liście z czarnej porzeczki lub wiśni, 1/2 łyżeczki gorczycy.
Przygotowanie: Ogórki ułożyć ściśle w słoju, przekładając przyprawami. Zagotować wodę z solą i tak przygotowanym gorącym roztworem zalać ogórki. Ogórki powinny być zawsze przykryte roztworem. Słoje szczelnie zamknąć i po dwóch - trzech dniach przechowywania
do ogórka<br>By Twoje ogórki nabrały smaku!<br>&lt;gap&gt;<br>LIŚCIE LAUROWE<br>&lt;gap&gt;<br>GORCZYCA biała<br>&lt;gap&gt;<br>PIEPRZ CZARNY ziarnisty<br>&lt;gap&gt;<br>ZIELE ANGIELSKIE<br>&lt;gap&gt;<br>Sprawdzone przepisy na smaczne ogórki<br>OGÓRKI KWASZONE<br>Składniki (na przygotowanie 1 litrowego słoja): ok. 0,8 kg ogórków, 1/2 litra wody, 20 g soli (1 łyżka).<br>Przyprawy: 3-4 ząbki czosnku, kawałek korzenia chrzanu, łodyga kopru, 1 liść laurowy, 2 liście z czarnej porzeczki lub wiśni, 1/2 łyżeczki gorczycy.<br>Przygotowanie: Ogórki ułożyć ściśle w słoju, przekładając przyprawami. Zagotować wodę z solą i tak przygotowanym gorącym roztworem zalać ogórki. Ogórki powinny być zawsze przykryte roztworem. Słoje szczelnie zamknąć i po dwóch - trzech dniach przechowywania
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego