Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 44
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
aż - tego błysku, który musi być zwieńczeniem każdej potrawy. W warunkach polowych, na żołnierskim poligonie smak grochówki może podkreślić nawet dym z ogniska, a jeśli kucharz trafi w smak generała, może otrzymać pochwałę w rozkazie lub w nielicznych przypadkach trzy dni urlopu.
Ciekawsze propozycje widniały w spisie dań głównych: gicz cielęca 0,5 zł/1 dkg, befsztyk z polędwicy 18 zł, befsztyk z zielonym pieprzem - 23 zł, szaszłyk z polędwicy á 17 zł, golonko po bawarsku 0,55 zł/1 dkg, kotlet schabowy po cygańsku 17 zł, 1/2 kaczki pieczonej w piramidalnej cenie 35 zł. Firma "Krakowiacy i Górale" oferuje
aż - tego błysku, który musi być zwieńczeniem każdej potrawy. W warunkach polowych, na żołnierskim poligonie smak grochówki może podkreślić nawet dym z ogniska, a jeśli kucharz trafi w smak generała, może otrzymać pochwałę w rozkazie lub w nielicznych przypadkach trzy dni urlopu.<br>Ciekawsze propozycje widniały w spisie dań głównych: gicz cielęca 0,5 zł/1 dkg, befsztyk z polędwicy 18 zł, befsztyk z zielonym pieprzem - 23 zł, szaszłyk z polędwicy á 17 zł, golonko po bawarsku 0,55 zł/1 dkg, kotlet schabowy po cygańsku 17 zł, 1/2 kaczki pieczonej w piramidalnej cenie 35 zł. Firma "Krakowiacy i Górale" oferuje
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego