Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
jest gotowe, trzeba podważyć udko kurczaka. Jeśli odejdzie, można podawać.
PRZYPRAWIANIE
Natkę pietruszki, 6 ziaren czarnego pieprzu i tymianek zawiązać w małym woreczku z gazy.
BULION

SKLADNIKI
2 cebule
3 marchewki i pół selera
1 por
pęczek zielonej pietruszki
1 liść laurowy
6 ziaren pieprzu
2 surowe kawałki kurczaka
1kość cielęca
1 Wszystkie składniki wrzucić do garnka z 1,2 litra zimnej wody i doprowadzać do wrzenia. Zebrać szumowiny i tłuszcz. Gotować 2-3 godziny, od czasu do czasu powtarzając te czynność.
3 Przecedzić, ostudzić i zdjąć z wierzchu tłuszcz. Bulion można gotować tak długo, aż zostanie 300 ml płynu. Taki
jest gotowe, trzeba podważyć udko kurczaka. Jeśli odejdzie, można podawać.<br>PRZYPRAWIANIE<br>Natkę pietruszki, 6 ziaren czarnego pieprzu i tymianek zawiązać w małym woreczku z gazy.<br>BULION<br>&lt;gap&gt;<br>SKLADNIKI<br>2 cebule <br>3 marchewki i pół selera<br>1 por<br>pęczek zielonej pietruszki<br>1 liść laurowy<br>6 ziaren pieprzu<br>2 surowe kawałki kurczaka<br>1kość cielęca<br>1 Wszystkie składniki wrzucić do garnka z 1,2 litra zimnej wody i doprowadzać do wrzenia. Zebrać szumowiny i tłuszcz. Gotować 2-3 godziny, od czasu do czasu powtarzając te czynność.<br>3 Przecedzić, ostudzić i zdjąć z wierzchu tłuszcz. Bulion można gotować tak długo, aż zostanie 300 ml płynu. Taki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego