zupy dodać ser i wsypać szczypiorek. Kapustę podzielić na liście, opłukać i polać wrzątkiem. Miseczki lub talerze wykładać liśćmi kapusty i nalewać zupę.<br><br><tit1>MOSTEK CIELĘCY FASZEROWANY</tit1><br>1,5 kg mostka cielęcego bez kości, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki miodu, 1 1/2 łyżki oliwy, sól.<br>FARSZ:<br>25 dag mielonego mięsa cielęcego, 20 dag włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler, por), 2 jajka, 1 łyżka oregano, 1 łyżka tymianku, 1 łyżka skórki cytrynowej pokrojonej w cienkie paseczki, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz<br>Mostek umyć, osączyć, naciąć wraz z dzielącą go błoną tak, aby powstała kieszeń, posolić w środku i na zewnątrz. Czosnek obrać