Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 27
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
produkcją, o kolorze kardynalskiego fioletu, co spowodowane było minimalną nadwyżką octu nie najwyższego gatunku. Uszka z mięsem, pływające w kokilce, były - jak podejrzewam - własnej produkcji, co potwierdza mą tezę o sporych kwalifikacjach kucharza.
Z dań a'la carte szef kuchni jest mocny w: cielęcinie duszonej z kopytkami za 21 zł, filecie cielęcym z kluskami śląskimi w cenie 23 zł, placku po zbójnicku - 17 zł, filecie wieprzowym za 20 zł, polędwicy pikantnej á 21 zł, kaczce pieczonej w cenie 0,9 zł/1 dkg, pierogach z mięsem i kapustą - 14 zł. Szukałem jednak czegoś, co mogłoby mnie przyjemnie zaskoczyć i ... znalazłem. Kotlety jagnięce
produkcją, o kolorze kardynalskiego fioletu, co spowodowane było minimalną nadwyżką octu nie najwyższego gatunku. Uszka z mięsem, pływające w kokilce, były - jak podejrzewam - własnej produkcji, co potwierdza mą tezę o sporych kwalifikacjach kucharza.<br>Z dań &lt;foreign&gt;a'la carte&lt;/&gt; szef kuchni jest mocny w: cielęcinie duszonej z kopytkami za 21 zł, filecie cielęcym z kluskami śląskimi w cenie 23 zł, placku po zbójnicku - 17 zł, filecie wieprzowym za 20 zł, polędwicy pikantnej á 21 zł, kaczce pieczonej w cenie 0,9 zł/1 dkg, pierogach z mięsem i kapustą - 14 zł. Szukałem jednak czegoś, co mogłoby mnie przyjemnie zaskoczyć i ... znalazłem. Kotlety jagnięce
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego