Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
kieszeń, którą można napełnić farszem.
Czosnek posiekać z 50 g cebuli oraz częścią natki i zeszklić na 4 łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodać cukinie pokrojone w plastry, sól, pieprz i szczyptę tymianku. Dusić na średnim ogniu mieszając przez ok. 15 minut.
W międzyczasie pokruszyć bułkę, rozbić jajka i je wymieszać. Połączyć cieple cukinie z tartym serem, bułką i jajami w misce. Masą tą nadziać mięso i zaszyć. Pozostałą cebulę, marchew, seler, szałwie i rozmaryn włożyć do brytfanny dookoła mięsa. Wszystko polać 4 łyżkami oliwy, posypać solą i pieprzem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200&730;C
przez 1 1/2 godziny, polewając sosem
kieszeń, którą można napełnić farszem.<br>Czosnek posiekać z 50 g cebuli oraz częścią natki i zeszklić na 4 łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodać cukinie pokrojone w plastry, sól, pieprz i szczyptę tymianku. Dusić na średnim ogniu mieszając przez ok. 15 minut.<br>W międzyczasie pokruszyć bułkę, rozbić jajka i je wymieszać. Połączyć cieple cukinie z tartym serem, bułką i jajami w misce. Masą tą nadziać mięso i zaszyć. Pozostałą cebulę, marchew, seler, szałwie i rozmaryn włożyć do brytfanny dookoła mięsa. Wszystko polać 4 łyżkami oliwy, posypać solą i pieprzem.<br>Piec w piekarniku nagrzanym do 200&730;C<br>przez 1 1/2 godziny, polewając sosem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego