trochę na patelni z tłuszczem, dodajesz kiełbasę, boczek, cebule, dalej podsmażasz (na wyczucie), dodajesz jajka (powinny stanowić ok. 1/3 objętości potrawy lub mniej), dodajesz soli. <br>7. Ja preferuje fasolkę po bretońsku z makaronem(Mirek Księżyk), do smaku można dodać ketchup lub inne smakołyki prosto z zezy, pychota, seryjnie! Ale co byście nie powiedzieli to kielbacha z grilla i <orig>pyffko</> rulez<symbol desc="emot"> <br>8. Fasolka po bretońsku z ryżem(Adam Stolarczyk)- gotujemy ryz, odlewamy, wrzucamy w to fasolkę i podgrzewamy. <br>9. Kurczak - w folie aluminiowa i w żar ogniska (jak ziemniaki)(Adam Stolarczyk)<br>Dzieliliśmy na kawałki Każdy kawałek w folie albuminowa i zakopać w żar