Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Wprost
Nr: 45
Miejsce wydania: Poznań
Rok: 1997
takich ziół zalewamy szklanką letniej wody i moczymy przez godzinę. Następnie podgrzewamy i przesączamy przez gęste sito. Pijemy dwa, trzy razy dziennie po pół szklanki.
Ból gardła zmniejsza płukanka z soku uzyskanego z ćwiartki cytryny, zgniecionego ząbka czosnku i połowy szklanki ciepłej wody. Zabieg należy powtarzać co kilka godzin przez co najmniej dwa dni. Skuteczne jest również płukanie gardła naparem szałwii lub ciepłą wodą z solą (łyżeczka soli na pół filiżanki wody). Natomiast kaszel łagodzi sok z cebuli. Średniej wielkości cebulę należy poszatkować, przesypać cukrem bądź zalać miodem i pozostawić na noc, aby mógł się wytworzyć sok. Łyżeczkę uzyskanego płynu należy pić
takich ziół zalewamy szklanką letniej wody i moczymy przez godzinę. Następnie podgrzewamy i przesączamy przez gęste sito. Pijemy dwa, trzy razy dziennie po pół szklanki.<br>Ból gardła zmniejsza płukanka z soku uzyskanego z ćwiartki cytryny, zgniecionego ząbka czosnku i połowy szklanki ciepłej wody. Zabieg należy powtarzać co kilka godzin przez co najmniej dwa dni. Skuteczne jest również płukanie gardła naparem szałwii lub ciepłą wodą z solą (łyżeczka soli na pół filiżanki wody). Natomiast kaszel łagodzi sok z cebuli. Średniej wielkości cebulę należy poszatkować, przesypać cukrem bądź zalać miodem i pozostawić na noc, aby mógł się wytworzyć sok. Łyżeczkę uzyskanego płynu należy pić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego