Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
można zrobić z różnych rodzajów kapusty i z różnymi dodatkami.
- Kiedyś ugotowałem bigos z samej kapusty kiszonej, bez mięsa, a zamiast kapusty słodkiej dodałem mnóstwo kandyzowanych owoców. Miał dziwny smak - opowiada Piotr Najsztub - ale moje potrawy często smakują oryginalnie, bo mieszam ze sobą różne składniki, po to tylko, żeby zobaczyć, co z tego wyjdzie. Niekiedy wynik jest taki, że nie biorę tego do ust, ale goście zawsze się zajadają. Pewnie boją się powiedzieć, że to niejadalne, ponieważ uważają, że jeśli coś ma egzotyczną nazwę, a takie wymyślam dla swoich potraw, to musi być dobre - mówi pan Piotr z właściwym sobie poczuciem humoru.
- Tradycyjnie
można zrobić z różnych rodzajów kapusty i z różnymi dodatkami.<br>- Kiedyś ugotowałem bigos z samej kapusty kiszonej, bez mięsa, a zamiast kapusty słodkiej dodałem mnóstwo kandyzowanych owoców. Miał dziwny smak - opowiada Piotr Najsztub - ale moje potrawy często smakują oryginalnie, bo mieszam ze sobą różne składniki, po to tylko, żeby zobaczyć, co z tego wyjdzie. Niekiedy wynik jest taki, że nie biorę tego do ust, ale goście zawsze się zajadają. Pewnie boją się powiedzieć, że to niejadalne, ponieważ uważają, że jeśli coś ma egzotyczną nazwę, a takie wymyślam dla swoich potraw, to musi być dobre - mówi pan Piotr z właściwym sobie poczuciem humoru.<br>- Tradycyjnie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego