Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
szklanki wody, czekoladowe wiórki, kostka masła
Białka ubić z cukrem. Wymieszać z żółtkami, a następnie z orzechami, bułką i kakao. Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180oC. Ostudzić, przekroić na trzy blaty. Każdy blat skropić kawą wymieszaną z alkoholem.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na parze. Pod koniec ubijania dodać 2 łyżki kawy. Ostudzić. Masło rozetrzeć. Połączyć z kawowo-jajecznym kremem. 4 łyżki masy odłożyć. Resztą przełożyć tort i wysmarować boki. Wierzch tortu udekorować rozetkami z pozostałej masy. Przybrać rulonami z czekolady. Posypać pozostałą kawą.
Z białą czekoladą

Ciasto
140 g mąki pszennej, 80
szklanki wody, czekoladowe wiórki, kostka masła<br>Białka ubić z cukrem. Wymieszać z żółtkami, a następnie z orzechami, bułką i kakao. Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180oC. Ostudzić, przekroić na trzy blaty. Każdy blat skropić kawą wymieszaną z alkoholem.<br>Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na parze. Pod koniec ubijania dodać 2 łyżki kawy. Ostudzić. Masło rozetrzeć. Połączyć z kawowo-jajecznym kremem. 4 łyżki masy odłożyć. Resztą przełożyć tort i wysmarować boki. Wierzch tortu udekorować rozetkami z pozostałej masy. Przybrać rulonami z czekolady. Posypać pozostałą kawą.<br>Z białą czekoladą<br>&lt;gap&gt;<br>Ciasto<br>140 g mąki pszennej, 80
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego