Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Lubię gotować
Nr: 5
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
zgęstnieje. Przestudzoną masę rozsmarować na waflu i wstawić na 20 min do piekarnika nagrzanego do temperatury 100°C.
Resztę cukru zrumienić na patelni, wlać 6 łyżek gorącej wody i zagotować. Gęstniejącym karmelem polać wystudzony torcik.

Z masą budyniową

CIASTO

4 łyżki mąki pszennej, 4 jajka, 4 łyżki cukru, 1 łyżka cukru waniliowego; do wysmarowania formy: 2 łyżki margaryny; do przybrania: maliny, wiórki kokosowe, płatki migdałowe

MASA

4 szklanki mleka, 2 budynie malinowe, 13 dag masła, 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 4 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka cukru waniliowego
Przygotować ciasto: jajka umyć i oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną
zgęstnieje. Przestudzoną masę rozsmarować na waflu i wstawić na 20 min do piekarnika nagrzanego do temperatury 100°C.<br>Resztę cukru zrumienić na patelni, wlać 6 łyżek gorącej wody i zagotować. Gęstniejącym karmelem polać wystudzony torcik.<br><br>&lt;tit&gt;Z masą budyniową&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;CIASTO&lt;/&gt;<br><br>4 łyżki mąki pszennej, 4 jajka, 4 łyżki cukru, 1 łyżka cukru waniliowego; do wysmarowania formy: 2 łyżki margaryny; do przybrania: maliny, wiórki kokosowe, płatki migdałowe<br><br>&lt;tit&gt;MASA&lt;/&gt;<br><br>4 szklanki mleka, 2 budynie malinowe, 13 dag masła, 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 4 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka cukru waniliowego<br>Przygotować ciasto: jajka umyć i oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego