będą bardziej pikantne, jeśli do farszu dodasz odrobinę startego na tarce sera owczego.<br><tit>DOBRE RADY</><br>DESER<br>CZEKOLADOWE GOFRY<br><gap><br>Dla 6 osób, Przygotowanie: 60 min, 385 kcal<br>Na ciasto:<br>1,5 szklanki mąki pszennej,<br>2 łyżki stołowe cukru,<br>2 łyżki stołowe masła,<br>1 łyżka stołowa mleka,<br>2 jajka,<br>0,5 torebki cukru waniliowego lub 2-3 krople esencji waniliowej<br>Na krem:<br>100 g czekolady,<br>1/3 szklanki tłustej 22-procentowej śmietanki,<br>2 łyżeczki masła,<br>2 łyżki stołowe dowolnego likieru<br>1 łyżeczka żelatyny<br>Mleko, żółtka dwóch jaj, miękkie masło i cukier ubij mikserem lub trzepaczką na jednolitą, gładką masę. Dodaj mąkę, wanilie i ubijaj