Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
mąkę wsypuj do śmietany, nie odwrotnie.
DOBRE RADY
WARZYWA
SAŁATKA WYKWINTNA

wymieszaj dokładnie olej z octem, a powstały sos dopraw do smaku solą i pieprzem.
Grejpfruty umyj, obierz, podziel na cząstki i każdą starannie oczyść z białej błonki, by pozbyć się goryczkowego smaku owocu. Zielona i czerwoną paprykę pokrój w ćwiartki, po oczyszczeniu z gniazd nasiennych umyj ją, następnie pokrój w cienkie paski. Orzechy posiekaj.
Jeżeli zdecydowałaś się użyć do sałatki rokpola (bądź innego pleśniowego sera) - pokrusz go. Jeżeli bardziej smakuje i camembert - pokój go w kostkę albo w plastry.
Wybierz niewielkie ładne liście sałaty, opłucz je pod bieżącą letnią wodą
mąkę wsypuj do śmietany, nie odwrotnie.<br>DOBRE RADY<br>WARZYWA<br>SAŁATKA WYKWINTNA<br>&lt;gap&gt;<br>wymieszaj dokładnie olej z octem, a powstały sos dopraw do smaku solą i pieprzem.<br>Grejpfruty umyj, obierz, podziel na cząstki i każdą starannie oczyść z białej błonki, by pozbyć się goryczkowego smaku owocu. Zielona i czerwoną paprykę pokrój w ćwiartki, po oczyszczeniu z gniazd nasiennych umyj ją, następnie pokrój w cienkie paski. Orzechy posiekaj.<br>Jeżeli zdecydowałaś się użyć do sałatki rokpola (bądź innego pleśniowego sera) - pokrusz go. Jeżeli bardziej smakuje i camembert - pokój go w kostkę albo w plastry.<br>Wybierz niewielkie ładne liście sałaty, opłucz je pod bieżącą letnią wodą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego