Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kurier Szczeciński
Nr: 19/04
Miejsce wydania: Szczecin
Rok: 2002
jeden, góra dwa zakłady - przewiduje Tomasz Grupiński, zachodniopomorski wojewódzki lekarz weterynarii. Inspektorzy ocenią między innymi plan inwestycyjny zakładów oraz to, czy produkcja przebiega we właściwych warunkach sanitarno-weterynaryjnych. W najbliższych miesiącach takich kontroli będzie więcej. Inspekcji zostaną poddane firmy starające się o przyznanie tzw. okresu przejściowego, który ma im dać czas na zmodernizowanie zakładów i zagwarantować, że nie wypadną z rynku po wejściu Polski do UE. Sprawa dotyczy 38 firm, w tym 17 masarni, 13 przetwórni rybnych, 5 mleczarni i 3 zakładów drobiarskich. Część przedsiębiorców deklaruje, że zdąży z dostosowaniem do przepisów unijnych do końca 2003 r. Inni chcą przedłużyć okres
jeden, góra dwa zakłady</> - przewiduje Tomasz Grupiński, zachodniopomorski wojewódzki lekarz weterynarii. Inspektorzy ocenią między innymi plan inwestycyjny zakładów oraz to, czy produkcja przebiega we właściwych warunkach sanitarno-weterynaryjnych. W najbliższych miesiącach takich kontroli będzie więcej. Inspekcji zostaną poddane firmy starające się o przyznanie tzw. okresu przejściowego, który ma im dać czas na zmodernizowanie zakładów i zagwarantować, że nie wypadną z rynku po wejściu Polski do UE. Sprawa dotyczy 38 firm, w tym 17 masarni, 13 przetwórni rybnych, 5 mleczarni i 3 zakładów drobiarskich. Część przedsiębiorców deklaruje, że zdąży z dostosowaniem do przepisów unijnych do końca 2003 r. Inni chcą przedłużyć okres
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego