Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
paski. Ser pokroić w kostkę. Dodać 2 łyżki posiekanego szczypiorku, przyprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.
Przygotować sos: majonez połączyć z jogurtem i winem.
Sałatkę polać sosem i wymieszać. Przybrać pozostałym szczypiorkiem.
Podawać z pieczywem.
(4 porcje) T.M

Zupa krem
2 puszki małży w sosie własnym (40 dag), 40 dag małych ryb (świeże, nie solone, tzw. zielone śledzie, albo karasie), 1 marchewka (10 dag), 1 cebula biała (12 dag), 2 łodygi selera naciowego (15 dag), 4 pomidory (40 dag), 2 łyżki masła, 3 łyżki purée ziemniaczanego (w proszku), 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki śmietany 22-procentowej, 2 żółtka
paski. Ser pokroić w kostkę. Dodać 2 łyżki posiekanego szczypiorku, przyprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.<br>Przygotować sos: majonez połączyć z jogurtem i winem.<br>Sałatkę polać sosem i wymieszać. Przybrać pozostałym szczypiorkiem.<br>Podawać z pieczywem.<br>(4 porcje) &lt;au&gt;T.M&lt;/au&gt;<br><br>&lt;tit1&gt;Zupa krem&lt;/tit1&gt;<br>2 puszki małży w sosie własnym (40 dag), 40 dag małych ryb (świeże, nie solone, tzw. zielone śledzie, albo karasie), 1 marchewka (10 dag), 1 cebula biała (12 dag), 2 łodygi selera naciowego (15 dag), 4 pomidory (40 dag), 2 łyżki masła, 3 łyżki purée ziemniaczanego (w proszku), 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki śmietany 22-procentowej, 2 żółtka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego