Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
Zupę przyprawić solą i pieprzem, zmiksować i przetrzeć przez sito. Wanilię drobno posiekać i utrzeć z resztą masła. Przed podaniem włożyć do zupy odrobinę masła waniliowego. Podawać z grzankami.

POTRAWKA Z INDYKA Z WINOGRONAMI I JAŁOWCEM
60 dag piersi indyka, 30 dag winogron, 2 łyżki ziaren jałowca, 2 cebule (20 dag), 1 szklanka białego wytrawnego wina, 1 szklanka śmietanki 36-procentowej, 1/2 opakowania sosu do pieczeni, 2 łyżki oleju, sól, pieprz
Jałowiec utłuc w moździerzu lub posiekać. Cebule obrać i drobno pokroić. Jałowiec podsmażyć z cebulą na oleju. Mięso indyka opłukać, osączyć, pokroić w kostkę i dodać do cebuli z
Zupę przyprawić solą i pieprzem, zmiksować i przetrzeć przez sito. Wanilię drobno posiekać i utrzeć z resztą masła. Przed podaniem włożyć do zupy odrobinę masła waniliowego. Podawać z grzankami.<br><br>&lt;tit1&gt;POTRAWKA Z INDYKA Z WINOGRONAMI I JAŁOWCEM&lt;/tit1&gt;<br>60 dag piersi indyka, 30 dag winogron, 2 łyżki ziaren jałowca, 2 cebule (20 dag), 1 szklanka białego wytrawnego wina, 1 szklanka śmietanki 36-procentowej, 1/2 opakowania sosu do pieczeni, 2 łyżki oleju, sól, pieprz<br>Jałowiec utłuc w moździerzu lub posiekać. Cebule obrać i drobno pokroić. Jałowiec podsmażyć z cebulą na oleju. Mięso indyka opłukać, osączyć, pokroić w kostkę i dodać do cebuli z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego