Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Witold Karol Borowski
Tytuł: strona o książkach, fotografii, Bieszczadach, żółwiach i kulinariach
Rok: 2003
jaja i mąkę z proszkiem do pieczenia. Połowę uzyskanego, półpłynnego, ciasta wlać do blachy. Rozłożyć masę kokosową i wyrównać. Przykryć całość drugą częścią ciasta i ponownie wyrównać. Piec w temperaturze 195 st. C przez 30 minut. Po ostudzeniu polać polewą kakaową. : (6 dag czekolady gorzkiej, 4 dag czekolady mlecznej, 6 dag margaryny, 3 dag masła).

Strucla z makiem
Zalecenie: Kroić pod kątem 32 stopni. Nie wydłubywać rodzynek.

Wczuj się w klimat...
Staropolska strucla. Ponoć kiedy Gall Chryzostom Kadłubek klecił Starą Baśń umilał sobie pisanie jedzeniem strucli. Tak. To ciasto stare jak świat, ale zalecam je degustować wyłącznie świeże.
Statystyka
Czas przygotowania
jaja i mąkę z proszkiem do pieczenia. Połowę uzyskanego, półpłynnego, ciasta wlać do blachy. Rozłożyć masę kokosową i wyrównać. Przykryć całość drugą częścią ciasta i ponownie wyrównać. Piec w temperaturze 195 st. C przez 30 minut. Po ostudzeniu polać polewą kakaową. : (6 dag czekolady gorzkiej, 4 dag czekolady mlecznej, 6 dag margaryny, 3 dag masła).&lt;/&gt;<br><br>&lt;div&gt;&lt;tit&gt;Strucla z makiem&lt;/&gt;<br>Zalecenie: Kroić pod kątem 32 stopni. Nie wydłubywać rodzynek. <br><br>Wczuj się w klimat...<br>Staropolska strucla. Ponoć kiedy Gall Chryzostom Kadłubek klecił Starą Baśń umilał sobie pisanie jedzeniem strucli. Tak. To ciasto stare jak świat, ale zalecam je degustować wyłącznie świeże.<br>Statystyka<br>Czas przygotowania
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego