Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
koniec dodaj posiekane orzechy, pokrojone w kostkę jabłka i rodzynki. Cis to przełóż do wysmarowanej formy, piecz 50 minut w temp. 175oC.

Udka kurczaka
(Z SAŁATKĄ SŁODKO-KWAŚNĄ)
Produkty n 6 porcji:
80 dag marchewek, 40 dag seleru korzeniowego, sól, pieprz, sok z cytryny, 1 puszka ananasów w kawałkach, 5 dag orzechów włoskich, 2 łyżki rodzynek, 1 szklanka majonezu, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżki oleju, 6 udek kurczak (po 10 dag)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Marchewkę i seler zetrzyj na tarce,, skrop sokiem z cytryny. Osącz ananasy. Drobno pokrój orzechy. Majonez rozetrzyj z 1/2 szklanki syropu ananasowego. Dodaj rodzynki, cukier i
koniec dodaj posiekane orzechy, pokrojone w kostkę jabłka i rodzynki. Cis to przełóż do wysmarowanej formy, piecz 50 minut w temp. 175oC.<br>&lt;gap&gt;<br>Udka kurczaka<br>(Z SAŁATKĄ SŁODKO-KWAŚNĄ)<br>Produkty n 6 porcji:<br>80 dag marchewek, 40 dag seleru korzeniowego, sól, pieprz, sok z cytryny, 1 puszka ananasów w kawałkach, 5 dag orzechów włoskich, 2 łyżki rodzynek, 1 szklanka majonezu, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżki oleju, 6 udek kurczak (po 10 dag)<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Marchewkę i seler zetrzyj na tarce,, skrop sokiem z cytryny. Osącz ananasy. Drobno pokrój orzechy. Majonez rozetrzyj z 1/2 szklanki syropu ananasowego. Dodaj rodzynki, cukier i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego