Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
zalewy i upiec na grillu lub oprószyć mąką i usmażyć na oliwie. Kuskus przygotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu (lub tak jak w przepisie na tabouleh), wyłożyć na półmisek, uformować kopczyk, obłożyć go kawałkami ryby i kulkami rybnymi.
Warzywa z sosem wytworzonym podczas gotowania podać w osobnym naczyniu.
Wszystkie dania powinny być bardzo gorące.
(6-8 porcji)

TABOULEH - SAŁATKA Z POMIDORAMI
20 dag kuskusu, 2 cebule (20 dag), 4 pomidory (35 dag), 3 łyżki oliwek, 5 łyżek soku z cytryny, 1 szklanka drobno posiekanej natki pietruszki, 3 łyżki suszonej mięty lub 6-8 listków świeżej, 4 liście sałaty, 1 łyżeczka
zalewy i upiec na grillu lub oprószyć mąką i usmażyć na oliwie. Kuskus przygotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu (lub tak jak w przepisie na tabouleh), wyłożyć na półmisek, uformować kopczyk, obłożyć go kawałkami ryby i kulkami rybnymi.<br>Warzywa z sosem wytworzonym podczas gotowania podać w osobnym naczyniu.<br>Wszystkie dania powinny być bardzo gorące.<br>(6-8 porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;TABOULEH - SAŁATKA Z POMIDORAMI&lt;/tit1&gt;<br>20 dag kuskusu, 2 cebule (20 dag), 4 pomidory (35 dag), 3 łyżki oliwek, 5 łyżek soku z cytryny, 1 szklanka drobno posiekanej natki pietruszki, 3 łyżki suszonej mięty lub 6-8 listków świeżej, 4 liście sałaty, 1 łyżeczka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego