Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
zup-kremów lub delikatnych bulionów.
CIASTO
TORT Z MANDARYNKAMI
Dla 6 osób Przygotowanie: 80 min 480 kcal
9 łyżek stołowych masła lub margaryny,
7 łyżek stołowych cukru,
3 jajka,
szklanka mąki
szczypta soli,
2 deserowe łyżeczki gorącej wody,
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Do przybrania:
szklanka tłustej śmietany,
1 łyżka deserowa cukru,
50 g startej czekolady,
150 g mandarynek z puszki
Wysmaruj tłuszczem okrągłą foremkę ( o średnicy około 20 centymetrów) do pieczenia ciast. Utrzyj masło lub margarynę z cukrem na puszystą masę. Stopniowo, cały czas ucierając, dodawaj jajka. Wymieszaj mąkę z solą i proszkiem do pieczenia, nie przerywając ucierania, dodawaj do
zup-kremów lub delikatnych bulionów.<br>CIASTO<br>&lt;name type="prod"&gt;TORT Z MANDARYNKAMI&lt;/&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 80 min 480 kcal<br>9 łyżek stołowych masła lub margaryny,<br>7 łyżek stołowych cukru,<br>3 jajka,<br>szklanka mąki <br>szczypta soli,<br>2 deserowe łyżeczki gorącej wody,<br>pół łyżeczki proszku do pieczenia<br>Do przybrania:<br>szklanka tłustej śmietany,<br>1 łyżka deserowa cukru,<br>50 g startej czekolady,<br>150 g mandarynek z puszki<br>Wysmaruj tłuszczem okrągłą foremkę ( o średnicy około 20 centymetrów) do pieczenia ciast. Utrzyj masło lub margarynę z cukrem na puszystą masę. Stopniowo, cały czas ucierając, dodawaj jajka. Wymieszaj mąkę z solą i proszkiem do pieczenia, nie przerywając ucierania, dodawaj do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego