Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
truskawki oraz pojawiają się korzenne aromaty. Wino to, o intensywnym smaku długo pozostającym na języku, pasuje do wielu potraw z czerwonych mięs i serów. Można je podać już do przystawki - papryki faszerowanej brokułami. Do owoców w kremie hiszpańskim polecam Moscatel Oro-Torres 1994 (około 40 zł). Jest to idealne wino deserowe o bursztynowym kolorze z dodatkiem ciemnego topazu. Łączy w sobie aromaty: kandyzowanych pomarańczy, miodu z kwiatu pomarańczy, cytryn, rodzynek, róży, geranium, liści tytoniowych, korzeni różanych, goździków i zapach winogron Moscatel. Ma mocny, słodki i owocowy smak. Jarosław Cybulski
Przepisy: Adam Chrząstowski
truskawki oraz pojawiają się korzenne aromaty. Wino to, o intensywnym smaku długo pozostającym na języku, pasuje do wielu potraw z czerwonych mięs i serów. Można je podać już do przystawki - papryki faszerowanej brokułami. Do owoców w kremie hiszpańskim polecam Moscatel Oro-Torres 1994 (około 40 zł). Jest to idealne wino deserowe o bursztynowym kolorze z dodatkiem ciemnego topazu. Łączy w sobie aromaty: kandyzowanych pomarańczy, miodu z kwiatu pomarańczy, cytryn, rodzynek, róży, geranium, liści tytoniowych, korzeni różanych, goździków i zapach winogron Moscatel. Ma mocny, słodki i owocowy smak. &lt;au&gt;Jarosław Cybulski&lt;/au&gt;<br>Przepisy: &lt;au&gt;Adam Chrząstowski
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego