Typ tekstu: Prasa
Tytuł: CKM
Nr: 6
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
jej pierwszego wydania w 1995 roku księgarze na całym świecie zastanawiali się, czy umieścić ją na półkach z pozycjami kulinarnymi, czy też na tych z beletrystyką. Wspaniały zbiór esejów, które oscylują pomiędzy gawędą biesiadną a filozoficzną rozprawką, czyta się jak dobre pamiętniki jakiegoś słynnego erudyty. Ale w szczegółach tkwi mały diabełek - każdy epizod tak ewoluuje, że kończy się przepisem kulinarnym na jakieś smaczne danie. I mówię wam - zjeść na przykład takie coq au vin to nic. Przyrządzić coq au vin to też nic. Ale zakochać się w coq au vin i je przyrządzić - to przeżycie.



CHRISTOPHER PRIEST
Prestiż
Salamandra

Coś dla
jej pierwszego wydania w 1995 roku księgarze na całym świecie zastanawiali się, czy umieścić ją na półkach z pozycjami kulinarnymi, czy też na tych z beletrystyką. Wspaniały zbiór esejów, które oscylują pomiędzy gawędą biesiadną a filozoficzną rozprawką, czyta się jak dobre pamiętniki jakiegoś słynnego erudyty. Ale w szczegółach tkwi mały diabełek - każdy epizod tak ewoluuje, że kończy się przepisem kulinarnym na jakieś smaczne danie. I mówię wam - zjeść na przykład takie coq au vin to nic. Przyrządzić coq au vin to też nic. Ale zakochać się w coq au vin i je przyrządzić - to przeżycie.<br><br><br><br>CHRISTOPHER PRIEST<br>Prestiż<br>Salamandra<br><br>Coś dla
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego