Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
do zasadotwórczych należą wszelkie warzywa i owoce.
Opracowane przez G. Ohsawę diety mają oczyszczać organizm z toksyn oraz przywrócić zachwiany stan równowagi organizmu.
W okresie przechodzenia z dotychczasowego sposobu odżywiania na system makrobiotyczny, czyli w tzw. okresie "przejściowym", należy stosować diety nr -3, -2, -1 i nr 1. Przechodzenie powyżej diety nr 3 powinno odbywać się ostrożnie. Wymaga to elastyczności w stosowaniu diety i umiejętności wyczuwania reakcji organizmu. Złe samopoczucie powinno być sygnałem do zejścia dietą w dół.
Szczególną ostrożność należy zachować przy diecie nr 7, która w 100% składa się ze zbóż i z niewielkiej ilości wody. Diety z wyższą
do zasadotwórczych należą wszelkie warzywa i owoce.<br>Opracowane przez &lt;name type="person"&gt;G. Ohsawę&lt;/&gt; diety mają oczyszczać organizm z toksyn oraz przywrócić zachwiany stan równowagi organizmu.<br>W okresie przechodzenia z dotychczasowego sposobu odżywiania na system makrobiotyczny, czyli w tzw. okresie "przejściowym", należy stosować diety nr -3, -2, -1 i nr 1. Przechodzenie powyżej diety nr 3 powinno odbywać się ostrożnie. Wymaga to elastyczności w stosowaniu diety i umiejętności wyczuwania reakcji organizmu. Złe samopoczucie powinno być sygnałem do zejścia dietą w dół.<br>Szczególną ostrożność należy zachować przy diecie nr 7, która w 100% składa się ze zbóż i z niewielkiej ilości wody. Diety z wyższą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego