Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 46
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
dostała się karta dań, stwierdziłem, że kucharz albo musi być geniuszem smaku i naprawdę umie przyrządzać tak przeciwstawne dania jak pizze i polędwice z grilla, spaghetti i żeberka, albo spis dań jest prostym wciskaniem kitu krupówkowym spacerowiczom. Postanowiłem sprawdzić me przypuszczenia, co przyszło mi tym łatwiej, że w roli królików doświadczalnych wystąpili moi mili kuzyni.
Na początek zamówiliśmy żurek z kiełbasą, barszczyk i gulaszową. Żurek, co potwierdził mój kuzyn z Przegorzał, okazał się całkiem miłą żytnią polewką z dodatkiem tytułowej kiełbasy. W tym wypadku muszę polegać na jego opinii, jako że żurek jest flagową zupą jego mamy, znanej specjalistki od białych
dostała się karta dań, stwierdziłem, że kucharz albo musi być geniuszem smaku i naprawdę umie przyrządzać tak przeciwstawne dania jak pizze i polędwice z grilla, spaghetti i żeberka, albo spis dań jest prostym wciskaniem kitu krupówkowym spacerowiczom. Postanowiłem sprawdzić me przypuszczenia, co przyszło mi tym łatwiej, że w roli królików doświadczalnych wystąpili moi mili kuzyni.<br>Na początek zamówiliśmy żurek z kiełbasą, barszczyk i gulaszową. Żurek, co potwierdził mój kuzyn z Przegorzał, okazał się całkiem miłą żytnią polewką z dodatkiem tytułowej kiełbasy. W tym wypadku muszę polegać na jego opinii, jako że żurek jest flagową zupą jego mamy, znanej specjalistki od białych
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego