Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
łyżka francuskiej musztardy
75 g miękkiego masła
1 łyżeczka cukru
szczypta chili
1 Z porcji kurczaka zdjąć skórkę i nakłuć mięso widelcem. Wymieszać wszystkie składniki i natrzeć kawałki kurczaka marynatą. Przykryte, wstawić do lodówki na 24 godziny.
2 Porcje kurczaka ułożyć na blasze. Piec je przez 20 - 25 minut albo do czasu, aż się zrumienią.
CZAS GRILLOWANIA KURCZAKA

Gotowanie
Sprawionego kurczaka umieszcza się w dużym garnku z zimną wodą. Potrawę należy najpierw doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować, aż mięso zrobi się miękkie. Jego smak wzbogać warzywa, dodane do gotującej się wody: pokrojona w talarki marchewka, seler, por i
łyżka francuskiej musztardy<br>75 g miękkiego masła<br>1 łyżeczka cukru<br>szczypta chili<br>1 Z porcji kurczaka zdjąć skórkę i nakłuć mięso widelcem. Wymieszać wszystkie składniki i natrzeć kawałki kurczaka marynatą. Przykryte, wstawić do lodówki na 24 godziny.<br>2 Porcje kurczaka ułożyć na blasze. Piec je przez 20 - 25 minut albo do czasu, aż się zrumienią.<br>CZAS GRILLOWANIA KURCZAKA<br>&lt;gap&gt;<br>Gotowanie<br>Sprawionego kurczaka umieszcza się w dużym garnku z zimną wodą. Potrawę należy najpierw doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować, aż mięso zrobi się miękkie. Jego smak wzbogać warzywa, dodane do gotującej się wody: pokrojona w talarki marchewka, seler, por i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego