Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kobieta i Życie
Nr: 20
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1972
skończonej pracy należy maszynkę rozkręcić i umyć w ciepłej wodzie, z dodatkiem płynu Ludwik lub Skrzat i dokładnie wypłukać; sitko dobrze jest umyć ostrą szczotką, a dziurki przeczyścić zapałką. Rozkręconą maszynkę zostawić do wyschnięcia.
Proporcje produktów potrzebnych do kotletów dla 4 osób. Nawet jeśli przygotowujecie kotlety tylko dla dwóch osób dobrze jest zrobić ich więcej; są smaczne także na zimno do chleba na kolację, czy do kanapek na drugie śniadanie, włożone między dwa kawałki sałaty.
Składniki: 1/2 kg mięsa (pół na pół wołowe z wieprzowym lub cielęcina), 1 całe jajko, 1 mała namoczona bułka, 1 nieduża cebula (do wołowiny) lub łyżka
skończonej pracy należy maszynkę rozkręcić i umyć w ciepłej wodzie, z dodatkiem płynu Ludwik lub Skrzat i dokładnie wypłukać; sitko dobrze jest umyć ostrą szczotką, a dziurki przeczyścić zapałką. Rozkręconą maszynkę zostawić do wyschnięcia.<br>Proporcje produktów potrzebnych do kotletów dla 4 osób. Nawet jeśli przygotowujecie kotlety tylko dla dwóch osób dobrze jest zrobić ich więcej; są smaczne także na zimno do chleba na kolację, czy do kanapek na drugie śniadanie, włożone między dwa kawałki sałaty.<br>Składniki: 1/2 kg mięsa (pół na pół wołowe z wieprzowym lub cielęcina), 1 całe jajko, 1 mała namoczona bułka, 1 nieduża cebula (do wołowiny) lub łyżka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego