Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
GULASZ PO DALMACKU

Ryby dokładnie oczyść, usuń ości i pokrój w niewielkie kawałki. Możesz również przygotować gulasz z gotowych filetów rybnych.
Cytrynę sparz wrzątkiem, przekrój na pól. Sokiem z połowy cytryny skrop kawałki ryby, oprósz je solą i pieprzem ze wszystkich stron. Drugą polówkę cytryny pokrój n mniejsze cząstki.
Zieleninę dokładne opłucz pod bieżącą wodą, osącz i drobno posiekaj.
Obierz oraz posiekaj cebulę w drobną kostkę.
Rozgrzej olej na dużej patelni i wyłóż nań kawałki cytryny, posiekaną zieleninę, dodaj cebulę i mieszając, podsmaż na mocnym ogniu około 3-4 minut. Następnie dodaj łyżkę stołową gęstego przecieru pomidorowego i dokładnie wymieszaj, smaż
GULASZ PO DALMACKU&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Ryby dokładnie oczyść, usuń ości i pokrój w niewielkie kawałki. Możesz również przygotować gulasz z gotowych filetów rybnych.<br>Cytrynę sparz wrzątkiem, przekrój na pól. Sokiem z połowy cytryny skrop kawałki ryby, oprósz je solą i pieprzem ze wszystkich stron. Drugą polówkę cytryny pokrój n mniejsze cząstki.<br>Zieleninę dokładne opłucz pod bieżącą wodą, osącz i drobno posiekaj.<br>Obierz oraz posiekaj cebulę w drobną kostkę.<br>Rozgrzej olej na dużej patelni i wyłóż nań kawałki cytryny, posiekaną zieleninę, dodaj cebulę i mieszając, podsmaż na mocnym ogniu około 3-4 minut. Następnie dodaj łyżkę stołową gęstego przecieru pomidorowego i dokładnie wymieszaj, smaż
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego