Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
przecier pomidorowy. Wymieszaj, podduś jeszcze chwilę, następnie przełóż do dużego garnka i zalej bulionem (może być z kostki). Dodaj posiekaną w paseczki chudą szynkę. Przykryj garnek i gotuj na małym ogniu 6-8 minut. W osobnym naczyniu ugotuj makaron. Odcedź i dodaj do zupy, wymieszaj, w razie potrzeby jeszcze raz dopraw odrobiną pieprzu i soli.
Rozlej zupę do talerzy, do każdego włóż porcję startego sera, posyp drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem i bazylią. Zupę podawaj gorącą.
RADA: do zupy włoskiej najlepiej nadaje się drobny makaron, na przykład cięte nitki, muszelki lub kształtem podobny do ziarenek ryżu.

RYBA
ROLADA ZAPIEKANA

Dla
przecier pomidorowy. Wymieszaj, podduś jeszcze chwilę, następnie przełóż do dużego garnka i zalej bulionem (może być z kostki). Dodaj posiekaną w paseczki chudą szynkę. Przykryj garnek i gotuj na małym ogniu 6-8 minut. W osobnym naczyniu ugotuj makaron. Odcedź i dodaj do zupy, wymieszaj, w razie potrzeby jeszcze raz dopraw odrobiną pieprzu i soli.<br>Rozlej zupę do talerzy, do każdego włóż porcję startego sera, posyp drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem i bazylią. Zupę podawaj gorącą.<br>RADA: do zupy włoskiej najlepiej nadaje się drobny makaron, na przykład cięte nitki, muszelki lub kształtem podobny do ziarenek ryżu.<br>&lt;gap&gt;<br>RYBA<br>ROLADA ZAPIEKANA<br>&lt;gap&gt;<br>Dla
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego