Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pozostaw do dekoracji.
Łodygi selera naciowego umyj i pokrój w małe kawałki.
W lekko osolonej wodzie ugotuj makaron (świderki, kolanka itp.) na półtwardo i dokładnie odcedź. Przygotowane składniki przełóż do głębokiej salaterki, najlepiej z przezroczystego szkła.
Ocet winny wymieszaj z olejem albo oliwą z oliwek, dodaj ugotowane na twardo żółtko, dopraw solą i pieprzem do smaku, wymieszaj, by powstał gładki, jednolity sos.
Polej nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem i delikatnie przemieszaj.
Sałatka wyglądać będzie bardzo efektownie, gdy udekorujesz ją cząstkami orzechów włoskich, wiśniami i drobno posiekaną zieleniną: natką pietruszki lub koperkiem.
Sałatkę szwajcarską podawaj jako samodzielną przekąskę lub w charakterze dodatku
pozostaw do dekoracji.<br>Łodygi selera naciowego umyj i pokrój w małe kawałki.<br>W lekko osolonej wodzie ugotuj makaron (świderki, kolanka itp.) na półtwardo i dokładnie odcedź. Przygotowane składniki przełóż do głębokiej salaterki, najlepiej z przezroczystego szkła.<br>Ocet winny wymieszaj z olejem albo oliwą z oliwek, dodaj ugotowane na twardo żółtko, dopraw solą i pieprzem do smaku, wymieszaj, by powstał gładki, jednolity sos.<br>Polej nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem i delikatnie przemieszaj.<br>Sałatka wyglądać będzie bardzo efektownie, gdy udekorujesz ją cząstkami orzechów włoskich, wiśniami i drobno posiekaną zieleniną: natką pietruszki lub koperkiem.<br>Sałatkę szwajcarską podawaj jako samodzielną przekąskę lub w charakterze dodatku
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego