Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
paseczki.
Żółtą lub czerwoną paprykę umyj i usuń z niej gniazda nasienne. Pokrój w kostkę. Tak samo pokrój pomidory i ogórki konserwowe. Wyłóż przygotowane warzywa do salaterki, dodaj fasolę i mięso.
Przygotuj sos. Wymieszaj olej z octem winnym, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, dodaj łyżkę drobno posiekanych świeżych listków bazylii, dopraw solą i pieprzem do smaku. Zalej sosem sałatkę i odstaw na 20-30 minut, by się "przegryzł".
Zamiast baraniny do sałatki równie dobrze możesz użyć ugotowanego chudego mięsa wołowego lub wieprzowego. Sałatkę, która jest pożywna i sycąca, podawaj z pieczywem jako dnie na kolację.
RADA: sos do sałatki zyska bardziej
paseczki.<br>Żółtą lub czerwoną paprykę umyj i usuń z niej gniazda nasienne. Pokrój w kostkę. Tak samo pokrój pomidory i ogórki konserwowe. Wyłóż przygotowane warzywa do salaterki, dodaj fasolę i mięso.<br>Przygotuj sos. Wymieszaj olej z octem winnym, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, dodaj łyżkę drobno posiekanych świeżych listków bazylii, dopraw solą i pieprzem do smaku. Zalej sosem sałatkę i odstaw na 20-30 minut, by się "przegryzł".<br>Zamiast baraniny do sałatki równie dobrze możesz użyć ugotowanego chudego mięsa wołowego lub wieprzowego. Sałatkę, która jest pożywna i sycąca, podawaj z pieczywem jako dnie na kolację.<br>RADA: sos do sałatki zyska bardziej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego